Wienerberger - Inovatie de peste 200 de ani

Wienerberger este cel mai mare producator de blocuri ceramice din lume si cel mai mare producator din Europa de caramizi pentru fatada si tigle ceramice. Povestea de succes a grupului a inceput in Austria in urma cu peste 200 de ani. Astazi, principiile care ghideaza activitatea companiei inseamna mult mai mult decat productia de caramida si tigla ceramica. Wienerberger este o companie cotata la bursa internationala si detine in prezent 197 de fabrici in 30 de tari.
wienerberger

Fabrici in Romania

Calitatea produselor noastre incepe de la oamenii cu care colaboram si se termina cu lucrurile pe care le facem impreuna.

Fabrica Wienerberger din Gura Ocnitei este cea mai mare unitate de productie de caramida din tara noastra, ocupand un loc important in Europa Centrala si de Est. De la inaugurare, pana in prezent, aceasta a produs peste 2 milioane de m3 de caramizi Porotherm, aproximativ cat lungimea Ecuatorului, daca am insira caramizile.

Fabrica Wienerberger din Sibiu produce o gama larga de produse Porotherm distribuite ulterior in intreaga tara. Colegii nostri de la fabrica din Sibiu dau dovada de pasiune care se manifesta in cele mai diverse forme, atunci cand lucram cu argila si caramida.

Fabrica Wienerberger din Tritenii de Jos, judetul Cluj este o investitie greenfield. In cadrul acesteia producem blocurile ceramice din gama Porotherm TermoExpert cu performante termice exceptionale si caracteristici speciale care ofera un plus de siguranta zidariei in caz de seism.
Fabrica Wienerberger de la Buzau, ultima achizitionata a condus la imbunatatirea acoperirii geografice pentru activitatea noastra in piata de zidarie. In cadrul acesteia s-au facut ample modificari ale facilitatilor de productie, pentru a le aduce la standardele internationale ale grupului Wienerberger, oferind astfel produse Porotherm de calitate ridicata pe piata din Romania.

 

Produsele sunt disponibile in mai multe formate: caramida aparenta, placaj klinker, coltar klinker si coltar mic klinker.

Caramida aparenta Terca